9 manieren om je blog te promoten met social media

Je hebt een prachtig blogartikel geschreven, je hebt op ‘publish’ geklikt en laat nu de lezers maar komen. Om aandacht te krijgen voor je artikel zul je het moeten promoten. Er zullen maar weinig bezoekers spontaan op je blog komen.

Er zijn een heleboel manieren om je blog te promoten en social media is een hele goede. Dit is wat ik doe, iedere keer als ik een blogartikel heb geplaatst. Na 6 jaar regelmatig publiceren levert me dit gemiddeld 10.000 bezoekers per week op.

9 manieren om je blog te promoten met social mediaSocial Media promotie

Voor ik verder ga, één belangrijk ding wat je niet mag vergeten. Elk social media platform is uniek. Gebruik die kanalen waarvan je weet dat jouw publiek er ook gebruik van maakt en plaats berichten op tijdstippen dat jouw publiek online is.

1. Twitter

Tweet de titel en de link van je blogartikel op Twitter. Doe dit gedurende de komende dagen nog een paar keer. Bufferapp kan je daar heel goed bij helpen. Met Bufferapp kun je dit automatiseren. Elke volgende tweet over dit artikel bevat een andere tekst uit het blogartikel met natuurlijk een link naar het artikel en eventueel een afbeelding.

2. Instagram

Plaats je artikel in je Instagram bio. Je kunt die link iedere keer vernieuwen of alleen de hoofdlink er in plaatsen. Of plaats een foto met onderschrift, deel een tip, stel een vraag of verwijs naar je blog. Helaas is de bio de enige plek op Instagram waar je een link kunt plaatsen. Sommige gebruikers hebben ook die mogelijkheid in een story, met een sticker.

3. Pinterest

Plaats een afbeelding in je blogartikel en pin deze op Pinterest met een relevante tekst er bij (zie de afbeelding bij dit artikel). Zorg hierbij dat:

– je tekst op de afbeelding plaatst
– er geen mensen op de afbeelding staan (pins met mensen er op worden minder gere-pind)
– je afbeelding een opvallende, liefst rode kleur in de afbeelding heeft (valt meer op op de drukke Pinterest pagina)
– je afbeelding in portret is. Liever langer dan breder.

Je kunt een afbeelding bewerken en er tekst op zetten in een gratis programma als Canva.

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

4. Facebook

Maak er een gewoonte van een link naar je blogartikel te posten op je Facebook bedrijfspagina en je persoonlijke profiel. Facebook haalt de afbeelding op uit jouw bericht. Wil je daar controle over hebben, plaats dan een Uitgelichte Afbeelding in het WordPress bericht. Die wordt altijd als eerste opgehaald door Facebook. Zorg dat deze afbeelding bij voorkeur 1200 x 628 pixels is. Je kunt er op Facebook ook een andere afbeelding dan die van je artikel bij plaatsen.

5. LinkedIn

Deel de link naar je blogartikel in een update op je LinkedIn homepage. Deel het ook in relevante groepen. Plaats het artikel alleen in een groep als je zeker weet dat het toegestaan is door de groepseigenaar. Lees hiervoor de groepsregels.

6. YouTube

Misschien kun je je artikel omzetten naar video en op YouTube plaatsen. Dat is een goed idee, zeker als je tips geeft of een handleiding. Je kunt een schermopname maken van je handleiding met Capture.

7. Tiktok

Je kunt je blogartikel ook promoten op Tiktok. Verwijs in je bio/profiel naar je blog.

8. Andere blogs

Geef een reactie op relevante blogartikelen van anderen met een link naar jouw blogartikel.

9. Nieuwsbrief

Plaats het artikel in je nieuwsbrief met een ‘lees verder’ link naar je blog, zodat lezers doorklikken.

Wat zijn jouw tips om je blog te promoten?

Comments

 1. The list is superb! I have learned something new through this posting. I am going to bookmark the site for further assistance. By the way, I hope people will get some helpful words from the reading. Thanks and keep it up!

 2. The list is brilliant and I appreciate you for sharing the list for us! I am going to share the post on my social media pages to see my friends and followers. I hope they can get some help through this posting. Thanks and keep it up!

  De lijst is briljant en ik waardeer het dat je de lijst voor ons deelt! Ik ga het bericht delen op mijn sociale media-pagina’s om mijn vrienden en volgers te zien. Ik hoop dat ze wat hulp kunnen krijgen door middel van dit bericht. Bedankt en ga zo door!

 3. Handige tips! Social media adverteren is inderdaad een goede manier om je blog/bedrijf te promoten.

  Groet,
  Anne

 4. Hartelijk dank voor uw tips. Het heeft mij zeer goed geholpen om meer bezoekers te ontvangen op http://ontdekfes.nl

 5. Denk dat ik deze tips prima kan gebruiken op mijn blog over trailrunning https://trailrunningblog.nl/

 6. Tof artikel! Hier heb ik zeker wat aan gehad! 😀

  Liefs
  x

 7. Leuk artikel. Ik gebruik het ook voor mijn blog http://www.onlinelifestylemagazine.com

 8. Cynthia zegt

  Goed artikel met duidelijke tips. Naast promoten het promoten van mijn blog op Facebook, heb ik visitekaartjes én een automagneet laten ‘drukken.’ In de stijl van mijn site, helemaal leuk. Succes verder met je blog! Groetjes Cynthia.

 9. Af en toe met een blog item adverteren op Facebook. Meestal doe ik iets van 10 euro. Dat levert extra volgers Facebook op. Ik blog in het Engels en levert dus internationaal respons op. Kijk gerust op mn blog: https://mocnikova.com/purseblog
  Succes ermee…!

 10. Ik werk op DeWandeldate.nl veel met miniblogseries, waarbij ik in blogs verwijs naar andere blogs. Vb miniserie over de Vierdaagse. Dat werkt heel goed om alle blogs in zo’n serie onder de aandacht te brengen.

  En ik werk veel met categorieen. Dat helpt goed voor de vindbaarheid van de blogs. Vb wandelroutes.

  Vraagjes over t delen via Google+: wat raad je aan: delen via je persoonlijk profiel of via je pagina, of via andere G+ groepen?

 11. Dank voor al je tips weer! Nog even over een video maken door je scherm op te nemen…. Ik gebruikte altijd Screenr maar dat bestaat niet meer. Ik gebruik nu de online screen recorder. Daar heb ik goede ervaringen mee, dus dit is misschien voor meer mensen handig. Zie: http://www.apowersoft.nl/online-screen-recorder

 12. Ik heb verschillende klanten die graag bloggen over onderwerpen als ‘fashion’, ‘(gezonde) voeding’, ‘fitness’, ‘beauty’, ‘mode’, ‘fotografie’ en ‘design’ en die zijn blij met Bloglovin, zie mijn stukje op http://www.kahlo.nl/bloglovin-promoot-jouw-blog/

 13. Goed tips, de meest gebruik ik al. Er zijn op Facebook ook speciale groepen waar je je blog artikel kan delen. BV Spam je blog, adverteren voor reclame etc.

 14. Handige tips! ik denk dat heel veel mensen hier gebruik van maken aangezien het erg goed beschreven is!

 15. hey ik wil een blog beginnen over de webshop labdirect.info maar moet ik deze blog dan op dezelfde manier promoten zoals je net beschrijft ?

 16. thanks voor de tips Anne ! hier kan ik nou eindelijk wat mee
  ik zal het meteen proberen toe te passen op instauto.nl

 17. Ja, om echt succesvolle blogs te schrijven moet je aan een hoop dingen denken. Niet alleen het artikel zelf moet interessant, verrassend, grappig, serieus, innovatief zijn, daarnaast moet je gewoon een hoop moeite doen om het artikel via social media te verspreiden. Daar gaat een hoop tijd in zitten, maar als je het goed aanpakt zal het goede resultaten opleveren!

 18. Hoi,

  Hartelijk dank voor de tips

 19. Overal waar je reageert jouw blog vermelden, twitter, pinterest….eigenlijk ben ik meer tijd kwijt aan promoten dan aan schrijven zelf….

 20. Ik probeer al een tijdje aardig wat van deze tips uit, met name op social media. Heel af en toe scoor ik aardig, hangt sterk van het onderwerp af. Ik heb echter weinig Twitter-volgers en op LinkedIn, waarvandaan ik tot voor kort nog wel wat belangstelling kon verwachten, wordt mijn blog/column tegenwoordig alleen nog op mijn eigen pagina geplaatst. Ik kan dus nog wel wat tips gebruiken om een ‘vast publiek’ aan mijn schrijfsels te binden.

  Voor wie nieuwsgierig is geworden: https://evertroest.wordpress.com

 21. Super handig! Altijd fijn om iemand anders tips te lezen 🙂
  Mijn blog vindt je trouwens op http://www.opzoeknaarromantiek.nl

 22. Lourenz zegt

  Super bedankt voor de tips! Inmiddels heb ik al aardig wat traffic op mijn blog http://www.djlourenz.com en hoop ik wat hoger in de google search engine te komen :-P!

 23. Thanks, supergoede tips. Ik ga er de komende tijd mee experimenteren. Zelf heb ik mijn Facebook–, LinkedIn– en Twitteraccount aan elkaar gekoppeld. Dat bespaart ook een hoop tijd. Je kunt mijn blog trouwens vinden op http://www.dewereldvolgensborrie.nl!

 24. lorenzo zegt

  Facebook lijkt me het best te werken, is het grootst. Ben een jongen van 17 en net mn blog begonnen. Take a look http://lorenzaux.blogspot.nl/

 25. Erg handige tips! Heb er veel aan gehad.
  Ben zelf ook een blog gestart, zou het ook erg leuk vinden als jullie allemaal een kijkje nemen.
  http://www.jaimyhansen1.blogspot.nl
  Mijn blog gaat vooral over wat jij uitstraalt met mode en hoe jij zelfzekerder met kleding overkomt.

 26. Hoi Anne, hoe werkt dat automatisch andere stukken tekst nemen uit een gelinkt artikel met de Buffer-app? Heb je daar die extension voor nodig? Ik gebruikte altijd Hootsuite, maar sinds ze er een Google verification op hebben gegooid en je die code na elke sessie/accountwissel moet invoeren ben ik daar een beetje klaar mee…

  Mijn blogs zijn te vinden op http://www.djuzz.nl en ik moet eigenlijk http://www.spottedstories.nl ook weer eens een beetje leven inblazen… 🙂

 27. Dankje voor de Tips!

  http://groenekeuze.blogspot.nl

  Neem ook eens een kijkje op mijn blog”:
  Door juiste voeding kunnen veel ziekten voorkomen worden, zoals hoge bloeddruk, kanker, diabetes type 2, etc. Lees mijn blog of volg mij op facebook. Incl recepten!

 28. Oké, oké, ik zal Pinterest ook ‘ns gaan bekijken. 😉

  Oh ja, mijn blogs/artikelen vind je hier: http://www.zzp-school.nl/category/alle-artikelen-en-blogs/

 29. Wat een goede tips! Heb gelijk de Google+ tip uitgeprobeerd en links op Facebook nieuw leven ingeblazen! Kijken wat het doet:-)!

  http://www.portretschilder.nu/

 30. Supergoede tips, ik ga ze zeker eens proberen! Mijn blog is life-full-life.weebly.com
  Is wel in het Engels om een breder publiek aan te trekken en ben nog maar net begonnen dus het is even wachten. Ik zal jullie blogs ook eens bekijken 🙂

 31. Super!

 32. neem ook eens een kijkje op mijn eerste gemaakte blog
  kefirbloempjes.blogspot.com

 33. Soumia zegt

  Je kan een kijkje nemen op : http://www.mykitchendiaries01.wordpress.com
  Mijn doel is ook om uiteindelijk mijn eigen kookboek te maken! Wish me luck 🙂

 34. Soumia zegt

  Dank je voor de tips! Zeer handig om te weten 🙂

  Ik heb ook een blog waar ik mijn passie voor koken deel.. Hier zet ik lekkere recepten op!

 35. Wat ik normaal gezien doe om iets te promoten:
  – Allerhande sociale profielen aanmaken in naam van mijn blog (facebook, twitter, squidoo, wordpress, blogger, …)
  – Die sociale profielen link ik aan elkaar en voeg ik toe aan verschillende link directories (zodat ze gevonden worden door Google en dus ook door gebruikers)
  – De profielen gebruik ik dan om te linken naar mijn eigen blog (zowel bezoekers als google)

  Ik leg het maar heel simpel uit, maar op die manier ben je zeker dat je sociale delen sowieso een waarde heeft voor de zoekmachines.

 36. Goede tips! Ik meteen gebruik gemaakt van het pin systeem! Ik ben echt net twee dagen begonnen met mijn blog en ik merk dat bezoekers op je blog moeilijk is om te krijgen! Hoeveel bezoekers is een beetje normaal? En hoe nodig je mensen uit om een reactie te plaatsen?

 37. Bedankt voor de tips! Ik ben zo te lezen al goed op weg. Ik ben erg blij met de tip over afbeeldingen maken. Ik vroeg me namelijk al een tijdje af hoe dat gaat. Well, now I know!

  Overigens zijn mijn blogs over vertalen, marketing en ondernemen hier te vinden: http://budgetvertalingonline.nl/blog-2/

 38. JD Boomsma zegt

  hallo allemaal!

  Bedankt voor alle tips, ik heb er in ieder geval wat aangehad! Zijn er ook websites waar jem, je blog kunt aanmelden? Mijn hersenspinsels en vragen deel ik op http://watikmijafvraag.blogspot.nl
  neem gerust eens een kijkje

 39. Vergeet ook niet offline reclame te maken. Bijvoorbeeld door je vrienden te vragen of ze jouw blog willen promoten. bij mijn vrolijk online magazine http://lijn17.nl ging dat prima in elk geval

 40. Goede tips, bedankt!

  Annelie van de Mheen
  Mini Musthaves Blog
  http://www.minimusthaves.wordpress.com

 41. Bedankt voor de tips! Ik heb eerder een blog gehad waarbij ik regelmatig via google mensen op mijn blog kreeg, maar sinds ik een nieuwe blog heb, krijg ik ze bijna alleen maar via facebook of de wordpresscommunity. Vooral de tip van het aanmaken van een Google+ account vind ik dus erg waardevol!
  En het kan natuurlijk geen kwaad om mijn blog hier ook even te promoten: http://www.bettinereitsma2013.wordpress.com
  Ik schrijf over wat me aan het denken zet, en dat kan dus van alles zijn! 🙂

 42. Caitlin zegt

  Mijn blog 😀 En erg goede tips
  http://caitlinsbeautyblogg.blogspot.nl/

 43. Dankjewel voor de tips, ik ga toch maar een twitter account beginnen.

 44. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor blogs maar ook voor andere websites. Zoals deze : thinkinoutloud.nl

 45. Bedankt voor de goede tips! Ik ga er zeker mee aan de slag 🙂 Het kost wel veel tijd om op alle verschillende social media apart te posten, heb jij een tip hoe dit makkelijker kan?

  Ik ben net begonnen met een kids fashion blog: http://www.kidsfashionblog.nl
  Wat vind je ervan? 😀

  • Ik gebruik SNAP (Social Networks Auto Poster) voor Twitter en LinkedIn, volgens mij kun je zo ongeveer ieder sociaal netwerk toevoegen (gelijk even G+ uitzoeken). Als ik tijd heb en/of in de gelegenheid ben, zet ik m’n nieuwste blog handmatig op FB. Ik heb van Anne geleerd dat het organisch bereik van je statusupdate dan beter is. 😉 Maar, als ik bijv. op vakantie ben, plaats ik ook die met SNAP. (Voor de duidelijkheid: SNAP plaatst je blog door op sociale media zodra je blog gepubliceerd wordt: extra superhandig voor ingeplande blogs).

 46. Bedankt voor de tips! Ben net zelf begonnen met een blog en dit helpt wel om er meer uit te halen! Mocht je het willen lezen, dit is de link: http://eersteblogmarco.blogspot.nl/

 47. Hallo allemaal,
  Ik ben sinds kort een blog gestart, alleen ben ik nog op zoek naar een paar lezers!
  Ik blog eigenlijk over van alles en nog wat; fashion, lifestyle, de natuur, vakanties, etc.
  Neem gerust eens een bezoekje, het is helemaal gratis!

  http://gewoongitha.blogspot.nl

 48. Ik heb een beauty blog! http://www.makeupandshiit.wordpress.com!

 49. neem ook eens een kijkje op mijn eerste gemaakte blog 🙂
  http://www.diamondsaregreat.com

 50. Sebastiaan zegt

  Dank voor de nuttige tips in je artikel. Mocht je een stap verder willen gaan en geld willen verdienen met affiliate links op je blog bekijk dan deze handige tool

 51. Ook ik ben bezig met het opzetten van mijn blog. Neem gerust een kijkje, en tips zijn altijd welkom.
  <<www.a-dulcediva.blogspot.com

 52. Ik ben ook bezig mijn blog onder de aandacht te brengen, mijn blog heet Eggcetera via http://www.eggcetera.nl

  Of het allemaal begon met de kip of het ei, maakt voor Eggcetera niet uit. Met beiden producten kun je immers heerlijke recepten maken! Wat Eggcetera is? Een blog vol gadgets, opmerkelijke feitjes, heerlijke recepten en knutselideeën. Een website om eens heerlijk doorheen te scrollen en met een kop thee nog eens na te lezen, maar vooral een blog om je te laten inspireren. Mijn naam? Marleen Lam. Ik ben een blij ei en moet hoognodig mijn creatieve ei kwijt. Dat is het hele eiereneten.

 53. Ik wil op mijn weblog van blogspot in de bovenbalk een link naar mijn facebookpagina plaatsen. Wanneer ik de link kopieer heb ik het idee dat het een link is naar de “bewerk” pagina. Het lijkt alsof iedereen dan wijzigingen in mijn facebook kan aanbrengen , klopt dat? Zo ja, wat moet ik veranderen aan de link om naar mijn “gewone” facebook pagina te linken?

  • anneraaymakers zegt

   Marjon, een link naar een Facebook pagina ziet er altijd zo uit: https://www.facebook.com/jouwpagina. Je haalt dus bijvoorbeeld ?ref=hl weg. Hoewel niet niet erg is. Maar die laatste tekens zijn niet nodig. Natuurlijk zie jij als je op die link klikt je administratiepanel, maar dat zien anderen niet, hoor.

 54. Perfect voor mij om te starten!
  Ik plaatste vorig jaar artkels met een link naar mijn site, maar die krijgen een unfollow: kan ik daar iets aan verhelpen?

  • anneraaymakers zegt

   Waar krijgen ze een ‘unfollow’?

  • Terecht dat het blog waar jij blijkbaar een gastblog had geschreven, de link naar jouw site een rel=”nofollow” hebben gegeven. Dat heeft met niets anders te maken dan de waarde die Google ‘verdeelt’ over de pagina en de pagina’s waar de uitgaande links heengaan. Bezoekers kunnen nog steeds gewoon op de link klikken en zo op jouw pagina terecht komen.

 55. Goede tips!
  Wat ik ook geleerd heb is om commentluv (plugin van wordpress) te gebruiken. Als je zelf een reactie op een ander blog zet, staat er in je handtekening de titel van jouw laatste blogpost

 56. Goede tips, Anne! Tijdens onze workshops Zakelijk Bloggen, geven we nog een tip. Neem een regel (met link naar je laatste blog) op in je e-mailhandtekening. Bijvoorbeeld: Lees ons nieuwste blog over social media management!

  PS: dit blog kun je overigens lezen via http://triggertekst.blogspot.nl/2013/09/socialmediatimemanagement.html 😀

 57. Ingrid Ferwerda-Jacobs zegt

  Ook een mogelijkheid: plaats een link naar een bepaald blogartikel in een ander gerelateerd artikel

  • anneraaymakers zegt

   Goede tip!

  • Dit is iets wat ik regelmatig doe wanneer ik vergelijkingen maak met andere producten in een van mijn blog artikels.

   Maar Twitter en Facebook gebruik ik ook, maar bij Facebook moet je dan relevante pagina’s vinden om je nieuwste artikel te posten. Bijvoorbeeld op de pagina van een fabrikant, en soms plaatsen zij het dan ook.

   Twee keer in korte tijd over hetzelfde artikel tweeten doen ik niet, ik vind dat spammigere over komen.

Speak Your Mind

*