Benoem een extra beheerder van je Facebook pagina

Facebook beheerderBen jij de enige beheerder van je Facebook pagina? Als veiligheidsmaatregel is het verstandig om minstens nog een persoon als beheerder te benoemen van je pagina. Stel dat er iets met jou gebeurt, of je kunt niet inloggen, je komt zonder internet te zitten, dan is er altijd nog iemand die je pagina voor je kan beheren.

Je hoeft daar voor niet jouw inloggegevens te delen met een ander. Als je iemand als beheerder benoemt van je pagina, kan hij/zij inloggen met de eigen inloggegevens op Facebook. Je kunt een vriendin, familielid of collega vragen om ‘noodbeheerder’ te worden.

Hij of zij moet dan wel een vriend van je zijn op Facebook. Gebruik Facebook eerst als jezelf. Ga vervolgens op je pagina naar ‘Instellingen’ – ‘Paginarollen’ en typ de naam van de nieuwe beheerder in het invulveld. Klik op opslaan.

De nieuwe beheerder kan nu rechts boven in zijn Facebookaccount switchen naar beheerder van jouw pagina.

Comments

 1. Hoi Anne,

  Momenteel ben ik moderator van een bedrijfsaccount. Hiervoor was ik Redacteur, maar sinds gisteren past hij mij automatisch aan naar moderator. De beheerder is een vriend op facebook, en probeert mij opnieuw toe te voegen als Redacteur, en ook als beheerder. Meerdere pogingen zijn mislukt en hebben geen idee waardoor dit komt.

  Heb je toevallig een idee waar dit aan ligt?

  Met vriendelijke groet,

  Lesley van Noort

 2. Beste Anne,

  Ik heb een vraag in dezelfde lijn. Ik heb al overal gezocht naar een oplossing en ook Facebook een bericht gestuurd (alleen reageren zij niet). Ik ben sinds een tijd beheerder van een zakelijke pagina omdat ik sociale media doe voor dit bedrijf. De eigenaar van het bedrijf is ook beheerder. Gek genoeg kan ik hem alleen niet zien als beheerder en dit lijkt van invloed te zijn op mijn mogelijkheden op Facebook. Hij ziet mij overigens wel als tweede beheerder vanuit zijn account. We hebben elkaar al verwijdert en opnieuw toegevoegd, maar ook dit lijkt niet de oplossing te zijn. Is dit iets wat jij eerder hebt gehoord en zo ja, weet jij wat de oplossing hiervoor is?

  Ik hoop dat je me kan helpen en hoor dan ook graag van je terug.

  Hartelijke groeten,

  Willemien

  • Anne Raaymakers zegt

   Ik krijg dagelijks heel veel social mediavragen. Het is daarom niet mogelijk dat ik je vraag persoonlijk uitgebreid beantwoord. Ik realiseer me dat helpdesks van Social Media sites totaal niet voldoen, en ik doe mijn best te helpen waar ik kan door middel van mijn blogartikelen en Facebookpagina.

 3. Beste Anne, wij hebben alle stappen doorlopen om mij als moderator toe te voegen aan een zakelijke pagina. Alleen ik ontvang geen bevestiging. Weet jij misschien wat we niet goed hebben gedaan? Mvg, Nicole

 4. Beste Anne,
  Helaas was ik wel de enige beheerder van een fb pagina, maar ben zo stom geweest om mezelf moderator te maken, nu kan ik de pagina niet meer volledig beheren. Kan ik dit terugdraaien? Of een ander profiel aan de pagina koppelen?

  • anneraaymakers zegt

   Dat is vreemd, Debby, want naar mijn weten kun je, als er maar een beheerder is, jezelf niet veranderen in iets anders dan beheerder. Maar als dat jou toch gelukt is, zie ik geen oplossing, helaas. Weet je zeker dat je de enige beheerder was? Misschien kun je proberen contact op te nemen met Facebook https://www.facebook.com/help/contact/164405897002583

   Als je geen antwoord krijgt binnen enkele dagen, nogmaals een bercht sturen, blijven proberen en volhouden.

   • Bedankt voor je snelle reactie Anne.
    Het klopt inderdaad dat er nog een account als beheerder staat onder paginarollen. Maar dat is het account van de pagina zelf. En daar kan ik alleen maar naar toe switchen als ik met mijn profiel als beheerder ben ingelogd. Helaas kan ik niet met de pagina-account zelf inloggen.
    Of is er toch een manier om in loggen onder een pagina account?
    Voor alle duidelijkheid, de pagina is ooit ook een profiel geweest alleen is deze door fb omgezet in een pagina. Als ik nu dus inlog met de gegevens van die pagina krijg ik: Je profiel wordt gewijzigd in een pagina en is binnenkort klaar, de beheerder van je nieuwe pagina wordt: (naam van mijn nieuwe profiel). (maar deze migratie heeft al een tijdje terug plaatsgevonden).
    Maar ook als ik dan op ok klik en weer inlog, blijf ik moderator helaas.
    (snap je het nog? 😉

Speak Your Mind

*