Een Facebookgroep maken voor je bedrijf

Een Facebookgroep maken en beheren met je paginaWist je dat je een Facebookgroep ook kunt beginnen en beheren met je (bedrijfs)pagina?

Heb je al een Facebookgroep en ben je daar natuurlijk beheerder van, dan kun je die groep ook koppelen aan je pagina. Als je de groep gekoppeld hebt, ben je vanaf dat moment beheerder als pagina en kun je als pagina reageren en berichten plaatsen.

In dit artikel leg ik je in een paar stappen uit hoe jij ook Facebookgroepen kunt maken en beheren als je pagina en je bestaande groepen kunt koppelen aan je pagina.

Hoe maak je een nieuwe groep gekoppeld aan je pagina:

Allereerst activeer het tabblad ‘Groepen’.

1. Ga op je (bedrijfs)pagina naar ‘Instellingen’ – ‘Sjablonen en tabbladen’

Facebookgroep koppelen aan pagina

 

2. Klik onder op deze pagina op de knop ‘Een tabblad toevoegen’.

3. Voeg het tabblad ‘Groepen’ toe.

Maak een groep

4. Ga naar je pagina, klik in het linkermenu op ‘Groepen’

5. Klik op de knop ‘Groep maken’.

Hoe koppel je je bestaande groepen aan je pagina?

1. Activeer het tabblad ‘Groepen’ (zie hierboven vanaf stap 1)
2. Klik in het linkermenu op je pagina op ‘Groepen’
3. Klik op de knop ‘Je groep koppelen’

4. Mocht je op enig moment later de koppeling met de groep willen verwijderen, klik dan op het driehoekje achter de groep en ‘Koppeling van groep verwijderen’

Bezoekers van je pagina zien nu op je pagina de groepen die jij beheert staan. Je groepen zijn nu natuurlijk ook te zien op het tabblad groepen.

D:\Downloads\Facebookgroepen-op-bedrijfspagina

Bezoekers van je groepenpagina zien daar nu alle gekoppelde groepen en kunnen ook ter plekke lidmaatschap aanvragen

De groep beheren

In je groep zelf kun je het beheer nu volledig doen als je pagina. Je kunt per bericht of reactie kiezen of je een bericht plaatst of reageert als je zelf of als je pagina.

Ik vind Facebookgroepen een van de leukste onderdelen van Facebook. Je kunt op een hele leuke manier groepen inzetten voor je bedrijf.

In dit artikel vertel ik je hoe je Facebookgroepen kunt inzetten voor je bedrijf: https://www.anneraaymakers.nl/3-manieren-om-facebook-groepen-te-zetten-voor-je-bedrijf/ en in dit artikel hoe je kunt netwerken in Facebookgroepen: https://www.anneraaymakers.nl/netwerken-facebookgroepen/

Comments

 1. Zijn facebookgroepen in 2024 nog altijd interessant om mee te gaan werken?

 2. mARJON zegt

  Hallo Anne,
  Bedankt voor deze handleiding. Klop dit nog wel? Ik zie bijvoorbeeld bij punt 1 geen Pagina bewerken maar Pagina informatie staan en geen tabblad met groepen. Ik zie bij dit artikel geen datum staan, maar wel dat de eerste reacties van een aantal jaren geleden zijn. Nu vraag ik me af, wordt deze pagina nog actueel gehouden? Als ik een cursus bij je bestel, is die dan wel helemaal up to date? (Lijkt me wel, maar toch maar even vragen voor de zekerheid)

  • Anne Raaymakers zegt

   Hallo Marjon, dit is inderdaad een artikel van enige tijd geleden. Het is onmogelijk alle honderden artikelen op mijn blog up to date te houden. Maar als iemand me er op attendeert, maak ik het wel weer up to date, zoals nu 🙂
   Natuurlijk zijn alle cursussen altijd volledig up te date.

 3. Goedemiddag 🙂 Ik had eens een vraagje over het samenvoegen. Ik heb en een pagina en een groep. Nu is het zo dat mijn groep besloten is en natuurlijk is de pagina openbaar. Hoe zit dat dan als je ze samenvoegt? Blijft er een gedeelte openbaar en de groep besloten?

  Liefs mij

 4. Hoi Anne, bedankt voor het schrijven van dit artikel! Ik zie echter maar een beperkte lijst waar ik uit kan kiezen om een uitnodiging te sturen voor de groep (gekoppeld aan bedrijfspagina). Kan me voorstellen dat je alleen mensen kunt uitnodigen die je pagina liken en/of vriend van je zijn, maar ook al zijn ze beiden, ik zie maar een korte lijst. Weet jij hoe ik dit oplos?

  • Anne Raaymakers zegt

   Hoi Saskia, als je de Facebookgroep gebruikt als je pagina (switch links boven in de groep ‘Communiceren als…’) nodig je mensen uit die je bedrijfspagina geliket hebben. Als je communiceert als jezelf kun je vrienden uitnodigen. Maar in beide gevallen die je inderdaad een beperkte lijst helaas.

 5. Madeleine zegt

  Hoe maak ik van een pagina een groep? Ik heb ooit voor een aantal websites bedrijfspagina’s aangemaakt maar kan daar geen berichten meer posten omdat FB vindt dat ik moet adverteren. De betreffende bedrijven verkopen echter niets omdat het om informatieve websites gaat.

 6. Hi Anne, ik ben redelijk thuis in Facebook groepen en pagina’s, omdat ik er meerdere heb. Nu heb ik een pagina waar ik een poos geleden een groep aan heb gekoppeld en kon altijd vanuit de app en de provider reageren als pagina in deze groep, omdat ik die beheerder heb gemaakt van de groep. Sinds kort kan ik echter in de app niet meer reageren als pagina en ook niet meer switchen, wat ik via de provider wel kan. Erg lastig want nu moet ik steeds naar de provider om een reactie te geven als pagina. Enig idee wat er mis gaat?

 7. Johanna zegt

  Ik heb een groep maar als ik iets post dan komt er geen teken achter mijn naam te staan met beheerder en bij andere groepen zie ik dat wel staan. Ik heb nu 232 leden.
  Hoe kan ik dit aanpassen?

 8. Hoi Anne,

  Op mijn facebookpagina heb ik geen optie tabblad groepen. Ik wil mijn groep graag koppelen. Zou intussen niet iedereen dat al moeten hebben?
  Gr. Ellen

 9. heleen Jansen zegt

  Ik heb een pagina en een groepspagina Nu kan ik ineens niets meer plaatsen op de groepspagina: kan geen gegevens laden, ik blijf maar zien : hoeveel websites kliks etc..

 10. beste

  ik heb een groepje aangemaakt voor de ouders van het klasje van mijn dochter.
  ik wil in de groep “omschrijven” waarvoor het groepje dient, volgens mij ben ik beheerder van de groep. Maar steeds komt er op te staan dat ik geen toelating heb om de groep te bewerken.
  kan u mij helpen?
  groeten Leen

  • anneraaymakers zegt

   Hoi Leen, dat is moeilijk om je van een afstand te helpen. Heb je de groep gemaakt vanuit je persoonlijke profiel of vanuit je pagina? Daar zit ’t ‘m misschien in.

 11. Wat ik in het bovenstaande mis is hoe ik evenement maak in een betreffende paginagroep onder de naam van de pagina. Dit is iets wat ik niet voor elkaar krijg, maar wel heel graag wil.

  Ik hoor graag van je.

 12. John Derks zegt

  Hallo Anne,
  Ik ben druk doende om een facebook bedrijfspagina te maken voor onze vereniging. Ik ben hiertoe aangezet o.a. om dat ik gelezen had dat je aan de facebookpagina ook een (besloten) groep kunt koppelen. Echter bij de instellingen onder tabblad krijg ik geen optie “groepen” te zien.
  Jij schrijft dat je dan maar moet wachten tot facebook je deze functie ook toegedeeld. Heb je enig idee of ik daar zelf nog iets aan kan doen of dat het een kwestie is van lijdzaam afwachten is.

 13. Hi Anne,
  Helaas ontbreekt bij mij het tabblad ‘groepen’ als ik de optie kies ’tabblad toevoegen’. Ik heb bij pagina bewerken als sjabloon: ‘Non-profitorganisatie’.
  Weet jij toevallig hoe dat kan?
  Groetjes Duif

 14. H Smit zegt

  Anne
  Kan ik ook alle berichten uit een bepaalde groep automatisch doorplaatsen naar mijn eigen groep?
  Zodat alles van deze groep ook op mijn groep wordt geplaatst

 15. Na uitproberen krijg ik inderdaad ook deze melding: “Beheerder toevoegen mislukt
  There was an error adding the group administrator.”

  En ja, ik ben zelf beheerder van de betreffende groep.

 16. Beste Anne, bedankt voor deze informatie. Ik was het al een keer tegen gekomen, maar toen was de functionaliteit er nog niet op mijn FB pagina. Nu gelukkig wel. Alleen lukt het koppelen van de groepen niet: Ik krijg deze foutmelding:
  “Beheerder toevoegen mislukt
  There was an error adding the group administrator.”
  Heb jij dat al een keer meegemaakt? Weet je een oplossing?

 17. Handig!!
  Vraagje: kan ik nu alleen nog maar vanuit mijn pagina reageren in mijn groep en niet meer als mens? Want dat is ook niet altijd even handig denk ik.

  • anneraaymakers zegt

   Je kunt als pagina reageren en plaatsen en ook als jezelf. In het laatste deel van dit artikel leg ik uit hoe.

   • MARLOES zegt

    Wat mij meteen is opgevallen is dat reageren als pagina minder bereik lijkt te hebben in je groep. Als ik een post plaats als pagina krijg ik weinig reacties terwijl normaal binnen een paar minuten er veel reacties komen op de berichten die ik in mijn groep plaats.
    Ik heb deze week een post geplaatst als pagina. Geen reacties. Paar minuten later dezelfde post geplaatst met mijn privé account in mijn groep en direct veel reacties.
    Het lijkt erop dat FB hier dus ook in stuurt.
    Al meer gehoord Anne?

Speak Your Mind

*