Een Facebookgroep maken en beheren met je pagina

Een Facebookgroep maken en beheren met je paginaEindelijk is de nieuwe functionaliteit er dat je als (bedrijfs)pagina een groep kunt beginnen en beheren. Lang gewacht, toch gekregen.

Heb je al groepen en ben je daar natuurlijk beheerder van, dan kun je die groepen ook nu koppelen aan je pagina. Als je de groep gekoppeld hebt, ben je vanaf dat moment beheerder als pagina en kun je als pagina reageren en berichten plaatsen.

In dit artikel leg ik je in een paar stappen uit hoe jij ook Facebookgroepen kunt maken en beheren als je pagina en je bestaande groepen kunt koppelen aan je pagina.

Hoe maak je een nieuwe groep gekoppeld aan je pagina:

Allereerst activeer het tabblad ‘Groepen’.

1. Ga op je (bedrijfs)pagina naar ‘Instellingen’ – ‘Pagina bewerken’

 

2. Klik onder op deze pagina op de knop ‘Tabblad toevoegen’.

 

3. Voeg het tabblad ‘Groepen’ toe (Opmerking: Het is mogelijk dat jij het tabblad ‘Groepen’ nog niet hebt. Helaas is het dan een kwestie van geduld tot Facebook ook jou deze functionaliteit toebedeelt).

Leren over Facebook Marketing en Facebook Adverteren van de Facebook Expert van Nederland? Kom naar het Facebook Power Event op 14 september 2017 in Nieuwegein.
Waarschuwing! Je riskeert dat na het event niet alleen je bereik en aantal likes aanmerkelijk zullen stijgen, maar ook je omzet en groei van je bedrijf! Als jij dit risico aandurft, meld je dan snel aan! facebookpowerevent.com

Maak een groep

4. Ga naar je pagina, klik in het linkermenu op ‘Groepen’

5. Klik op de knop ‘Groep maken’.

Hoe koppel je je bestaande groepen aan je pagina?

1. Activeer het tabblad ‘Groepen’ (zie hierboven vanaf stap 1)
2. Klik in het linkermenu op je pagina op ‘Groepen’
3. Klik op de blauwe knop ‘Je groep koppelen’

4. Mocht je op enig moment later de koppeling met de groep willen verwijderen, klik dan op het driehoekje achter de groep en ‘Koppeling van groep verwijderen’

Bezoekers van je pagina zien nu rechts op je pagina de groepen staan

Bezoekers van je groepenpagina zien daar nu alle gekoppelde groepen en kunnen ook ter plekke lidmaatschap aanvragen

De groep beheren

In je groep zelf kun je het beheer nu volledig doen als je pagina. Je kunt per bericht of reactie kiezen of je een bericht plaatst of reageert als je zelf of als je pagina.

Ik vind Facebookgroepen een van de leukste onderdelen van Facebook. Je kunt op een hele leuke manier groepen inzetten voor je bedrijf.

In dit artikel vertel ik je hoe je Facebookgroepen kunt inzetten voor je bedrijf: https://www.anneraaymakers.nl/3-manieren-om-facebook-groepen-te-zetten-voor-je-bedrijf/ en in dit artikel hoe je kunt netwerken in Facebookgroepen: https://www.anneraaymakers.nl/netwerken-facebookgroepen/

Reacties

 1. H Smit zegt:

  Anne
  Kan ik ook alle berichten uit een bepaalde groep automatisch doorplaatsen naar mijn eigen groep?
  Zodat alles van deze groep ook op mijn groep wordt geplaatst

 2. Na uitproberen krijg ik inderdaad ook deze melding: “Beheerder toevoegen mislukt
  There was an error adding the group administrator.”

  En ja, ik ben zelf beheerder van de betreffende groep.

 3. Beste Anne, bedankt voor deze informatie. Ik was het al een keer tegen gekomen, maar toen was de functionaliteit er nog niet op mijn FB pagina. Nu gelukkig wel. Alleen lukt het koppelen van de groepen niet: Ik krijg deze foutmelding:
  “Beheerder toevoegen mislukt
  There was an error adding the group administrator.”
  Heb jij dat al een keer meegemaakt? Weet je een oplossing?

 4. Handig!!
  Vraagje: kan ik nu alleen nog maar vanuit mijn pagina reageren in mijn groep en niet meer als mens? Want dat is ook niet altijd even handig denk ik.

  • anneraaymakers zegt:

   Je kunt als pagina reageren en plaatsen en ook als jezelf. In het laatste deel van dit artikel leg ik uit hoe.

   • MARLOES zegt:

    Wat mij meteen is opgevallen is dat reageren als pagina minder bereik lijkt te hebben in je groep. Als ik een post plaats als pagina krijg ik weinig reacties terwijl normaal binnen een paar minuten er veel reacties komen op de berichten die ik in mijn groep plaats.
    Ik heb deze week een post geplaatst als pagina. Geen reacties. Paar minuten later dezelfde post geplaatst met mijn privé account in mijn groep en direct veel reacties.
    Het lijkt erop dat FB hier dus ook in stuurt.
    Al meer gehoord Anne?

Laat wat van je horen

*