Hoe doe je een Facebook Live met meerdere personen?

Hoe doe je een Facebook Live met meerdere personen?Wist je dat je interviews kunt doen met een Facebook Live uitzending? Of dat je een uitzending kunt doen met iemand waarmee je samenwerkt en zo samen tips kunt delen met je fans? Of wil jij misschien vragen beantwoorden in een live uitzending, waarbij je de fans echt in de uitzending haalt?

Eigenlijk zijn dit al drie manieren waarop je een Facebook Live uitzending met meerdere personen kunt gaan doen. En iedere manier vormt weer een eigen reden voor waarom jij Facebook Live uitzendingen moet gaan doen waarbij je andere mensen in de uitzending haalt. Maar er zijn meer redenen. Ik geef je de drie belangrijkste redenen voor het geven van een Facebook Live met meerdere mensen in de uitzending en leg je ook meteen uit hoe je dat doet.

1. Het grote bereik

Een van de grootste voordelen is toch wel het bereik van de Facebook Live uitzending. En daarmee bedoel ik niet alleen het extra bereik wat Facebook je video geeft. Facebook geeft video’s meer bereik dan berichten met alleen tekst of met tekst en een afbeelding. Ze willen namelijk dat de Facebookgebruikers zo lang mogelijk op de website blijven en dat proberen ze te realiseren door video’s aan zo veel mogelijk mensen te laten zien.

Het bereik van een Facebook Live uitzending is daarbij nog eens groter. Als jij dan ook nog eens een Facebook Live uitzending gaat doen waarbij je andere mensen in de uitzending haalt, ga je nóg meer mensen bereiken.

Als je live gaat, krijgen de mensen die je volgen een melding dat je live bent. Zodra je iemand uitnodigt voor de uitzending of tijdens de uitzending in de uitzending haalt, komt bij hun vrienden, familie of volgers van een pagina de melding dat ze live gaan. Op het moment dat jij dus tien mensen in je uitzending haalt, vertienvoudigd het bereik van je video. Geweldig toch?

2. Het geven van waarde

Je plaatst misschien weleens een Facebookbericht bij iemand anders op de pagina. En je hebt mogelijk samen met een andere lokale ondernemer een actie voor de fans van jullie pagina’s bedacht. Heel misschien laat je iemand af en toe een gastblog schrijven op je blog, waardoor kennis over een specifiek onderwerp ook met jouw publiek werd gedeeld.

Je deelt op deze manier wel waarde, maar de mensen zullen niet heel snel onder de indruk zijn van wat jij hebt gedaan om die waarde te delen. De kans is daarbij groot dat ze het bericht wat je hebt gemaakt of het blogartikel wat is geschreven, niet eens zien.

Je kunt de waarde die je samen met een andere ondernemer geeft, beter delen in een Facebook Live uitzending die je samen doet. De waarde die jullie delen bereikt niet alleen een groter publiek, mensen zullen ervan versteld staan dat je samen live gaat! En ze kunnen het niet missen door de meldingen die ze krijgen als jullie live zijn.

Als je nou geen Facebook Live uitzending doet met een andere ondernemer, maar je een uitzending doet waar jouw fans vragen kunnen stellen, is het nog steeds zo dat je heel veel waarde gaat delen. Het is anders dan met een Facebook Live uitzending waarbij alleen jij in beeld bent en iemand in de reacties de vragen typt.

Doordat je de persoon echt in beeld brengt, ontstaat er een gesprek tussen jullie. Jullie kunnen elkaar ‘aankijken’ en live op elkaar reageren. En sommige mensen vinden het gewoon veel leuker om naar een gesprek te kijken dan naar iemand die voor de camera gaat staan en aan wie je de vragen alleen kunt stellen door de vraag te typen in de reacties.

3. Facebook Live met meerdere personen is eenvoudig

Een Facebook Live uitzending met meerdere personen doen, is eenvoudig. Echt ontzettend eenvoudig. Je kunt de kijkers van de Facebook Live uitzending aan je uitzending toevoegen. Swipe op je telefoon naar rechts om de kijkers van je uitzending te zien. Door op de foto van de persoon die kijkt te klikken, kun je de persoon toevoegen aan de uitzending.

Er moet gezegd worden dat deze functie nog niet voor iedereen beschikbaar is en de functie op dit moment alleen op de mobiele telefoons lijkt te werken. Kijk snel of jij al Facebook Live uitzendingen kunt doen en mensen aan de uitzending kunt toevoegen!

Nog wat tips waar je op moet letten als je iemand anders in de uitzending haalt:

 • Probeer bij een uitzending waarbij je van tevoren heb afgesproken dat je samen live gaat, te testen of alles goed werkt. Doe dat door samen te oefenen, waardoor je kunt kijken of de microfoon goed geluid heeft en de internetverbinding niet wegvalt.
 • Als je in een Facebook Live vragen van je fans gaat beantwoorden en ze live in de uitzending haalt, vraag dan altijd even of ze dat wel goed vinden. Je wilt niet dat je iemand toevoegt die helemaal niet live in beeld wil komen en snel weg klikt zodra zijn of haar gezicht in beeld komt.
 • Het kan zo zijn dat de verbinding of het geluid van de ander niet goed werkt. Blijf altijd rustig en kies ervoor om even te kijken of het nog verbetert. Merk je dat het niet beter wordt? Je kunt dan iets zeggen zoals: “Ik merk dat je verbinding/geluid niet helemaal mee wil werken. Stuur je vragen even in de reacties, dan kan ik deze voor je beantwoorden. Ik ga in de tussentijd even verder met een vraag van…”

Heb jij al allemaal wilde ideeën voor hoe je Facebook Live uitzendingen met meerdere mensen wilt gaan gebruiken? Gebruik dan zeker de ‘Checklist voor een succesvolle Facebook Live’ en deel onder dit artikel of jij gaat proberen een uitzending te doen met meerdere mensen!

Comments

 1. Noortje Kuhlman zegt

  Hoi Anne, ik begrijp dat met meerdere personen alleen via de telefoon gaat. Jammer maar niet iets dat jij kunt verhelpen 😉
  We probeerden vanmorgen live te gaan in de Super Social groep maar óf er kwam geen geluid óf er kwam zelfs ook geen beeld. Elkaar toevoegen ging helaas ook niet. Heb je enig idee? De een heeft een iPhone, de ander Android. Alvast dank!

 2. Shirley de Vrede zegt

  Beste Anne,

  vandaag om 13 uur heb ik een live video facebook chat en als ik op mijn eigen facebook pagina sta ga ik naar mijn live video en zie dat de foto van de persoon die ik uit wil nodigen. Dan druk ik op de foto en ik zie rechtsboven een camera met een groen bolletje. we hebben het uitgeprobeerd, maar achteraf heeft die het niet op genomen omdat het via de messenger is gegaan en dat wordt niet live uitgezonden. Ik heb gewoon een android mobiel. Wellicht kunt u mij helpen. Gr. Shirley de Vrede

 3. Kim Boerakker zegt

  Van wanneer is dit artikel nu kan je dus niet meer live met meerdere personen volgemij jammergenoeg

 4. Bianca Minkman zegt

  Hallo Anne,
  Ik heb een probleempje met Facebook en kwam al Googelend op jouw site maar ik kan niet direct het antwoord vinden dat ik zoek. Wellicht kun je me helpen?
  Als ik naar een FB live uitzending van iemand anders kijk (in dit gevoel ben ik deelnemer in een FB groep), zie ik geen melding dat ik deelneem en ik kan ook geen opmerkingen plaatsen (als ik daarop klik, gebeurt er niets). Ik kijk op mijn laptop en heb Chrome als browser.
  Moet ik misschien van tevoren iets instellen?? Bvd voor de info.

  Vriendelijke groet,
  Bianca Minkman

Speak Your Mind

*