Nieuwe aanpassingen Facebook edgerank

kijkenfbFacebook heeft bekend gemaakt dat zij opnieuw aanpassingen hebben gedaan in de stroom van informatie die in je nieuwsoverzicht verschijnt (edgerank). Dit keer heeft het te maken met de tijd die iemand aan een bericht besteed.

Facebook zegt: “We hebben ontdekt dat het een duidelijk teken is als mensen meer tijd besteden aan een bericht in het nieuwsoverzicht ten opzichte van andere verhalen in het overzicht. Het blijkt een goede indicatie dat het verhaal voor hen relevant is.”

Wanneer je dus meer tijd besteedt aan een bericht van een bepaalde pagina, registreert Facebook dat. Zodoende zullen andere door deze pagina geplaatste berichten eerder hoog in je nieuwsoverzicht staan.

Het doel van de aanpassing is het nieuwsoverzicht interessanter te maken voor gebruikers en zo de tijd die ze doorbrengen op Facebook te verhogen.

Lees hier het bericht van Facebook in de Newsroom: http://newsroom.fb.com/news/2015/06/news-feed-fyi-taking-into-account-time-spent-on-stories/

Comments

  1. hILTJE zegt

    Ik blijf altijd hangen op taalfouten. De eerste alinea van dit bericht zou ik vervangen door:
    Facebook heeft bekend gemaakt dat zij opnieuw aanpassingen heeft gedaan in de stroom van informatie die in je nieuwsoverzicht verschijnt (edgerank). Dit keer heeft het te maken met de tijd die iemand aan een bericht besteedt.

Speak Your Mind

*